Itt is én vagyok:

IndaFotó - Kalti képei

Mi mondtuk:

2010.04.21. 20:34 Kalti

Temetem a gyermekemet

Címkék: búcsú nekrológ vége

Ha hiszitek, ha nem, nehéz döntés volt amit a napokban meghoztam. A szülő, aki formálja, neveli, alakítja gyermekét, foglalkozik vele - még ha néha el is hanyagolja kicsit -, eldönti, gyermekét egy sötét szobába zárja és hagyja, hogy csont sovánnyá fogyjon és a férgek martaléka legyen. Nagyjából így érzem most magamat.

Ezen a blogon ugyanis a mai naptól kezdve nem lesz több poszt. Igen, megszűnik úgymond, de nem törlöm. Az archív anyag továbbra is olvasható marad egészen addig, amíg a blog.hu szerverében szállnak a bitek. Igen, valóban nehezen jutottam erre a pontra: 2,5 éves a blog, formáltam, formáltátok, ismertétetek, megkockáztatom, hogy szerettétek. Sok közös dolog van itt, amik kérésre kerültek ide. De csökkent a kalti.blog.hu tere. 

Az úgymond "privát" blogomat átköltöztettem tumblr-re, így itt igencsak megcsappant a posztok száma. Hogy miért? Sokkal barátibb, egyszerűbb, gyorsabb a tumblr kezelőfelülete. Ráadásul az utóbbi időben kezdett a színvonal is kissé alábbhagyni, időnként tartottam attól, hogy közelítünk az idióta videókkal a napiszar szintjéhez, amit szeretnék elkerülni. 

DE! Nincs minden veszve. Az itt megjelent autós posztok, vagy autós témát érintő posztok, tesztek mind át fognak kerülni egy másik blogra (szépen lassan persze). Igen, nagyjából elkészült egy új blog, ami csak és kizárólag autókkal fog foglalkozni. Havi 1-2 frissítés garantált, néha több lesz valószínűleg. Így lesz egy valóban "privát" blogom tumblr-en, ahova a napi hülyeségeimet ömleszthetem, és lesz egy úgymond "szakmai" blog, ahol kiélhetem autóbuzériámat, mutathatok nektek érdekes autókat, publikálhatom a tesztjeimet, amike t magam szórakozására készítek. 

Ti pedig majd eldöntitek, mikor melyikhez van lelkiállapototok és azt címet pötyögitek be.

Ezúton szeretném mindenkinek megköszönni, hogy olvasott, kommentelt, figyelemmel kísért. Ezennel az általáam csak Ős-blognak nevezett kalti.blog.hu befejezi áldásos működését és vegetatív üzemmódra kapcsol.

Várok szeretettel mindenkit az alábbi két címen:

kaltiautoi.blog.hu

kalti.tumblr.com

1 komment

2010.04.20. 20:36 Kalti

Szólj hozzá!

2010.04.14. 16:49 Kalti

13.E, íme a tablókép

Címkék: kep tablo vegleges

 A képre nem tudok most linket rakni mert bassza az anyját szivat a blog.hu szerver, szóval link ITT.

Szólj hozzá!

2010.04.05. 20:17 Kalti

Nesztek szar, hogy okosok legyetek

 Link az érettségihez szükséges tételekhez. Ha jól emlékszem, még nem teljes a lista, talán tantárgyanként  1-2 tétel hiányzik. Szopjatok nyulat.

 TÉTELEK

Szólj hozzá!

2010.03.31. 20:40 Kalti

Meglincselnének, ha nem tenném ki

Címkék: szar videó lol vicces

2 komment

2010.03.21. 19:19 Kalti

Új képek Belga Béláról

Címkék: képek béla astra ercsi ivb

Szólj hozzá!

2010.03.21. 18:56 Kalti

Barkács poszt

Címkék: munka itthon kert garázs

 A nap elején még nem tudtam, mivel fogom elcseszni ezt a vasárnapot, aztán eszembe jutott, hogy a fejemből hét közben kipattant ötlet tökéletes elfoglaltság lesz vasárnapra. 

A konyhapultunk valamilyen módon megsérült, így le kellett cserélni, de sajnáltuk kidobni a sérült munkapultot. Most viszont pont jól jött a 28 mm vastag anyag, igaz, kicsit játszani kellett vele, mert - a képen nem tudom mennyire látszik - az új funkcióját két darabból összeállítva tölti be. A kettő között volt ugyanis a tűzhely számára kivágott nyílás, így azt el kellett távolítani és máris egyesíthetővé vált a két fél. Így kaptam egy nagyjából 160 centiméter széles munkaasztalt. 

A hátsó fele a képeken is látható igen masszív tartókon fekszik. 1,5-2-es anyagból vannak hajlítva, nem tudom már honnan vannak, nem médbájhóm. Van bennük anyag rendesen, örültem nekik. Ezeket 10x150-es dübellel rögzítettem a falhoz, úgy felrakva a rövid oldalon lévőt, hogy kicsit lejtsen kifele - durván 4-5 mm van a 60 centiben. Így ha ne adj' Isten kiömlik valami, az nem a falon csurog végig. Az első alátámasztást a padlásról megmaradt gerendával oldottam meg, két L alakú vassal rögzítettem a munkalaphoz, lehet rajta ugrálni, fetrengeni, kalapálni. Dugni nem, ahhoz túl magas, 95 centi az asztallap teteje és a járólap közötti távolság. Így nem kell lehajolni akkor, ha dolgozunk rajta. És befér alá a szerszámos kocsi. 

Szerkesztettem még fölé egy lámpát, bár ez csak ideiglenes. Aztán majd ha lesz még időm, akkor a középső láb és a fal közé csinálok pár polcot, ládáknak meg egyéb vackoknak. 

Nem a legszebb, de nulla forint ráfordításból, hulladék anyagokból készült és a célnak tökéletesen megfelel. Végre van egy rendes, masszív munkaasztalunk! Alant pedig látkép a garázsból. Csak mert ilyen képem még nem volt. 

 

Szólj hozzá!

2010.03.20. 18:58 Kalti

Mivel játszik a kisgyerek a síneken?

Címkék: vicc románia erdély

 Az életével. 

Szólj hozzá!

2010.03.16. 20:04 Kalti

Üdv, Öreg!

Címkék: ford öreg karcsi fiesta eru

 Karcsiéknál ez az autótéma minden, csak nem egyszerű, ezért neki sem állok elmagyarázni. Az én tisztem most úgyis csak annyi, hogy bemutassam az új flottatagot. Karcsiéknak van még egy Fiestájuk - kicsit újabb, de nem biztos, hogy sokkal jobb - szóval egyelőre én Öregként különböztetem. Alant tehát az Öreg, első képen a fellelési állapot, a következőn - mily' meglepő - lemosva, sallangoktól megtisztítva, 15 collos kereken. 

 

 

 

Karcsitól kértem egy lehetőleg nem túl rövid beszámolót arról, hogy az öreg milyen úton jutott el hozzájuk, bízzunk benne, hogy mielőbb monitorra veti. Addig is nézegessétek ezt a két képet, Karcsi bezsámolójával együtt még talán kaptok pár képet. 

Szólj hozzá!

2010.03.14. 18:08 Kalti

Béla belga!

 Találtam végre egy oldalt, aminek segítségével kihámozhattam az alvázszámból, hogy hol gyártották Bélát. 

Németroszágot vagy Lengyelországot tartottam esélyesnek, de nem. A megoldás: BELGIUM. Antwerpen II. 

Belga Béla. 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása