Itt is én vagyok:

IndaFotó - Kalti képei

Mi mondtuk:

2009.02.21. 19:33 Kalti

Velence, még egyszer

Címkék: peugeot kacsa fiat 500 corsa mopedautó sulky komci 504

Ha az ember külföldön jár, igyekszik a szemét nyitva tartani. Mégis csak idegen hely, idegen szokások, szeretne az ember minél több új dolgot befogadni, magáévá tenni. Ha az autóbuzi külföldre jut, extra figyelemre van szüksége, hiszen az épületek, emberek másságán kívül az autókra is figyelni kell. Ha nyugatra megy azért, mert ott gyakran talákozni olyan autókkal, melyek itthon sose jártak, vagy itthon már kiöregedtek. Keleten pedig... Hát igen, kelet kicsit más. Szóval most jöjjön Velence autós felhozatala. Sajnos nincs sok, lévén, hogy túlnyomórészt hajóval/csónakkal/gondolával járnak erre felé az emberek. Az alábbi képek sem pont Velencében, hanem Lidoban készültek. Íme:

Mopedautó, formavilág szerint a '80-as évek közepe-végéről. Teljes neve Sulky Kore 500.

A szépérzéki terrort enyhítendő itt egy Peugeot 504 Cabrio. Készült belőle coupé kivitel is, véleményem szerint sokkal szebb volt, mint ez. Mindkettőt a Pinifarina stúdióban vetették papírra. Jelen példány nincs a legjobb állapotban, nyitott tetővel hibátlannak mondhatnánk.

Kicsit közelebb napjainkhoz: Opel Corsa B Wagon. Itthon sose árulták, pedig szerintem lett volna kereslet rá. Ha a kombira nem is, a lépcsőshátúra biztosan. Igen, volt belőle szedán is, szerintem nem is nézett ki rosszul, ahogy a kombi sem. Jó, nem szépségdíjas, de egy Renault Thalianál mindenképpen harmonikusabb formájú. Egyébként Dél-Amerikában és Afrikában volt elérhető, szürkeimporton keresztül néhány hazánkba is jutott.

Fiat 500, nanááá, hiszen Olaszországban vagyunk. Bánáti rögtön kiszúrta a háttérben lapuló Volvot, most kivételesen az apróságokon van a hangsúly. A két régi mellé itt egy új is, bár ebből itthon is sok van. Attól még szép, bárki bármit mond.

Bizony egy Kacsa, anyakönyvezett nevén 2CV. Nincs a legjobb állapotban, mégis érdemes volt lefényképezni. Itthon sajnos nagyrészt kihaltak, pedig remek kis gépek - más kérdés, hogy mai szemmel rengeteg kompromisszumot kíván. 

Közlekedéssel kapcsolatos, de nem autó az alábbi pár kép. Kerékpár parkoló. És használják is, akadtak évek ott rohadó, szétlopott kerékpár maradék is. De a kerékpárlánc nem volt elvágva.

Ferrari bicó gyerkőcöknek, ha jól emlékszem 400 euro körüli összegért.

Az olasz parkolási- és közlekedési kultúráról azt hiszem hallott már mindenki, az alábbi fotó is ékes bizonyítéka ennek. Panda vs. Alfa Romeo 159.

Ez pedig... Hát igen, van akinek méglyarázs, van akinek hajóállomás vana háza alatt. Akinek bejött az élet...

8 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kalti.blog.hu/api/trackback/id/tr6957053

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: JOGIQ 2009.05.30. 16:33:49

MopedautókGondolom, hogy már mindenki találkozott ilyen járművel az utakon. Olyan mint egy autó, ketten lehet benne utazni, de hatósági jelzés nélkül vesznek részt a közúti forgalomban (nem a quadra gondolok). Ezeknek a járműveknek a jogi helyzete...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2009.02.23. 20:44:54

Nos kedves mindenki!!!

Örülök hogy jól éreztétek magatokat Velencében!!
Ez az autós poszt igen jó lett, főleg a corsa combi simán tudnék egy olyannal jár, kurva jól néz ki!!! Amúgy meg kapják be az olaszok, mert van tengerjük, meg jó autópályájuk!!!

Bánáti 2009.02.24. 19:19:24

Tök vicces ahogy olvasom az árpi kommentjeit gyakorlatilag szinte látom magam előtt azt az idiota:D fejét, és a vigyorgo arcát, ahogy ezt egyébként mondaná:D:D:D

lehet kissé zavaros de sztem mindenki felfogta:D

Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2009.02.25. 15:57:54

Bánáti!!! Kapd be! A hülye cigány fejeddel én egy szót nem szolnék, föleg ahogyan röhögsz, mint egy dankoros csezdemeg:D

szanszika 2009.02.25. 19:04:08

Szörnyűek vagytok... :D

Karcsi akinek a nick-neve már foglalt(nyád) 2009.02.27. 10:11:22

Szegény Árpi.....De amit a Bánáti mondott az teljesen igaz.Nekem is beugrott már, csak nem fogalmazódott meg bennem.

Amúgy tengerjük???????? Mert szerintem tengerük.
Bocs Árpi:((((

Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2009.02.27. 17:02:50

Hát ez van. Ha hülye fejem van koncentrálás közben, hát akkor hülye fejem van. A Kaltitól meg hányni lehet reggel amikor kibontott hajjal és szőrösen rám néz és megkérdezi hogy "Mi a fasz vannn?????????":) Vagy menjek el plasztikázni fél milláért??? Inkább a kocsimra költöm:)

Karcsi akinek a nick-neve már foglalt(nyád) 2009.02.28. 15:36:03

Jó-Jó-Jó....
Mondtam már hogy bocs.
De azt azért hozzáfűzném, hogy nem kellene ilyen helyzetekbe keveredni a Kaltival.....Szerintem..

Ui.:a kocsidra meg költhetsz az biztios:-))))))
süti beállítások módosítása