Itt is én vagyok:

IndaFotó - Kalti képei

Mi mondtuk:

2008.06.18. 22:34 Kalti

Made in Hungary

Címkék: b a mercedes kecskemét gyár osztály classe

Tovább bővül kis hazánk autópiara. A közeljövőben a Mercedes-Benz létesít gyártóegységet Kecskeméten.


Büszkeség tölti el az ember szívét, ha bele gondol az autóiparunkba. Nem, most nem a saját fejlesztések döcögős mivotljára gondolok, hanem a külföldi cégekre. Az Audi és a Suzuki már bő egy évtizede ténykedik Magyarországon. Bár az Audi TT és az A3 cabrio teljes gyártása nem itt történik, az autók itt állnak össze. Lemezekből, gumikból, műanyagokból. És nem mellékesen itt készül az összes V8-as motor is, ami bekerül a négy karika mögé.

A Suzuki azonban teljes egészében itt végzi a gyártást, mindössze a külső beszállítók termékei nem az esztergomi gyáron belül látnak napvilágot. Európát mi árasztjuk el Ignisekkel, Swiftekkel, és immár Splashekkel is. Hiába mondják sokan, hogy "blőáá, szutyuki", azért csak a mi magyarjaink ténykednek ott. A Mi Autóinkon.

Pár éve pedig a KIA is megcélzot minket, bár valamilyen oknál fogva inkább északi szomszédjainkhoz telepítették célszerszámaikat, és képzett munkásaikat. Valakinek biztos jó vastag pénztárcája lett. Így most a C'eed-ek, és a Sportage-ek Zsolnán készülnek.

Most pedig ki kopogtat Kecskemét kapuin? Ki lesz a Kecskeméti Konzervgyár Zrt. szomszédja? Egy újabb német prémium márka, mégpedig a Mercedes. Jó, most jön a második kör köpködés, hogy "Fúúúj, merga, kopaszkigyúrtköcsög". Nem, itt nem azok fognak készülni. Itt az A és B osztályos mercik következő generációi fognak 4 kerékre állni. Vonatkoztassunk el a politikai és gazdasági háttértől, és kockáztassuk meg azt, hogy egy kicsit a magyarságunk miatt is itt akarnak gyártani. Nem csak azért, mert mi óccóé' dolgozunk. Ha megkezdődik a gyártás, biz' Isten kipróbálok egy A-osztályost.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalti.blog.hu/api/trackback/id/tr37528070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása