Itt is én vagyok:

IndaFotó - Kalti képei

Mi mondtuk:

2008.09.22. 20:38 Kalti

Pattanásig feszítve...

Címkék: hibrid bmw totalcar hybrid

Ma is, mint minden este felmásztam a totalcarra, hogy meglessem mi zajlik az autós életben. Megszoktam már, hogy minden nap elektromos, üzemanyagcellás, megújuló energiás környezetbarát autókról szól a jobb oldali sáv.

De ma végképp elszakadt a cérna. Divat lett, hogy mindenki minden kategóriába elkészíti a maga zöld/kék autóját. Ez a kisautóknál valóban jó dolog, vagy egy alsó-középkategóriásnál, azonban akkora állatságokra is képesek az autógyárak, hogy a fal adja a másikat. Egy kisautóval, alsó-közepes autóval tényleg el lehet érni olyan fogyasztást (ezzel együtt károsanyag kibocsátást), amiért érdemes meghenkölni az autókat. 99-110 g/km-es szén-dioxid kibocsátás nem is olyan rossz. De amikor megpróbálják, sőt, nem csak megpróbálják, meg is csinálják, hogy egy nagykategóriás autó "zöld" legyen, az a hülyeség netovábbja. A legújabb ezek közül a BMW 7-es sorozata, mely egy 4,4 literes V8-as mellé kap most elektromotort. Hülyén hangzik, mi? 4,4 liter, meg környezetkímélés. Ezek alapvetően kis példányszámban értékesített autók, így még csak azt se mondhatjuk, hogy sok kicsi sokra megy. Mert ezeknek az esetében valóban csak minimális üzemanyag megtakarításról beszélhetünk. 400 g helyett 375 g kilométerenként már nem oszt, nem szoroz. Inkább azon kéne elgondolkozni, hogy ki a bánatos lóf*sznak van valóban szüksége ekkora autóra, és mekkora a legnagyobb motor amivel érdemes ezeket felszerelni. Ettől nem fog megmenekülni az emberiség, se a jegesmedve populáció, az biztos. A BMW 7-es szériájában ha jól tudom 3 liter a legkisebb lökettérfogat. Mi a halálnak? Pont ma, amikor fejlődneka feltöltéses motorok. Egy 2 literes, feltöltött motor ma bőven tud 200 lóerő fölött teljesíteni.

Kedves NAGY AUTÓGYÁRAK, majd akkor tessék zöld autókkal villogni, ha egy 2 tonnás autó 200 h/km alatt szennyezi a légkört. Addig meg tessék csendben fejlesztgetni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalti.blog.hu/api/trackback/id/tr16676484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása