Itt is én vagyok:

IndaFotó - Kalti képei

Mi mondtuk:

2008.12.14. 16:00 Kalti

Hogy ne csak autók legyenek...

Címkék: zene soundtrack muse ost twilight alkonyat blue foundation

Múlt hét szombaton Szandival megnéztük az Alkonyat (Twilight) című filmet, ami szerintem kegyetlen jó volt, de most nem érzem magamamt képesnek egy filmkritika megírására - amúgy se látok annyi filmet, hogy tudjak kritizálni. Viszont muszáj volt megszereznek a zenéjét, ami legalább olyan jó, mint maga a film. Két kedvencemet hadd mutassam meg a 13 dal közül.

Muse - Supermassive Black Hole

Blue Foundation - Eyes on fire

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalti.blog.hu/api/trackback/id/tr67822011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanszika 2008.12.31. 19:33:21

Na hát ide is eljutottam, ide muszáj volt :P

Ez egy nagyon jó film volt! A könyv is jó (tegnap elolvastam), bár tudni kell feldolgozni azt a tényt, hogy a filmekben mindig kicsit átdolgozzák a dolgokat tömörítés céljából.

A filmkritikával kapcsolatban annyit, hogy hatásos, látványos lett a film... Olyannyira, hogy még mindig Cullen-féle vámpírok érkezésére várok (csak ezt a Tomi meg ne tudja)!

Továbbá a filmben autók is vannak, bár nem kaptak túl hangsúlyos szerepet... A vámpírok szeretik a gyorsaságot!

És ha már a filmbeli autókról írok... Akkor a könyvben olvastam egy autóról (nem emlékszem, hogy a filmben ez az autó szerepelt-e)... Egy Suburbanról van szó: különösebb véleményem incs róla, nagy és ennyi, de hogy lehet egy autónak 'suburban' (=város alatti) nevet adni?! Engem nem érdekel, hogy az amerikai agglomerációs izét hogy hívják, ha akkora érdemben részesülünk, hogy egy autót elnevezhetünk, akkor nézzünk utána, mit jelent az, amit kiválasztottunk, mert a magamféle olaszosok (vagy bármilyen latin nyelvet tanulók) a hajukat tépik!

Mára ennyi.

Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2009.01.01. 17:32:22

Szandi!!

Csak egy dolgot szeretnék hozzáfűzni a kommenttedhez,még hozzzá az autós részéhez(mi máshoz) A Subaru az egy japán márka, és a kis japok nem gondolták hogy majd a latin nyelvet tanulok azon agyalnak hogy mekkor baromság ez a név, nekik ez tetszet és az ő nyelvükön bizos valami autom állat dolgot jelenhet, önnmagában nem biztos hogy jelent valamit, de biztos jó dolgot jelen, Na mind1 én csak ennyit szeretem volna mondani. Ja és mindenkinekBUÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kalti · http://kalti.blog.hu 2009.01.01. 18:35:45

Árpi, azt az iszonyat hülye fejedet...

Az nem Subaru, hanem SUBURBAN. Nagy benga amerikai SUV, Chevrolet barátunk gyártja.

Ja, B.Ú.É.K. mindenkinek!

Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2009.01.01. 18:55:49

Jaaaaaaaaaaaaaaaa baz*meg elolvastam, ne haragudj, mostanába nem igazán megy ez a dolog. Na mindegy akkor bocsi szandi!

szanszika 2009.01.01. 20:36:25

Hát... Meggondolom... Én tudom, hogy kettőnk között (vagy akár fáysták és köztem) hatalmas különbség van autók terén, de olyanról nem prédikálok, amiről nincs elég információm a prédikáláshoz :P

Karcsi akinek a nick-neve már foglalt(nyád) 2009.01.03. 11:22:18

Jeee. Én is bejelentkeztem kedves rokonaim, barátaim, ismerőseim.

Először meg kell említenem, hogy szegény piros Swiftes barátomat ne piszkáljátok, szegény félreolvasta ez előfordul, hisz mindannyian emberek vagyunk.

Másodszor pedig nekem tetszik az új formátuma a blognak, de a háttér az nem valami jó, és ha tehetek egy javaslatot akkor szerintem legyen bordó, mert az jólenne. A ejléckép az tuti. Tetszik benne a trabi saab áttünés:-)


Szijjasztok

Karcsi akinek a nick-neve már foglalt(nyád) 2009.01.03. 11:30:03

Kedves mindenki aki autóbuzi az ezt most olvassa el:


Lemértük a peugeotot:
Eredménye:
118LE
151NM

Ami a gyárit túlteljesíti.(A swift Sport 130le de csak 145NM asszem)

Ami viszont elképesztő:

Mértünk CO-t és egy kicsit sok. A helyzet az hogy ződkártyát kapna mert úgy kb pont határon van , de teljesítménymérés közben K-ra felmegy.
A megengedett gyári érték MAX.0,5% és a Focus mérés alatt 0,2% alatt tartja 0,999-1,001-es labdával(a tökéletes lambda 1 tuningatóknál 0,87 de nem kevesebb semmi esetre sem.
A peugeot CO-ja 7,3% mérés közben ami a határérték 15-18 szorosa és a lmbda 0,82. ez azt jelenti dióhéjban, hogy kezd hasonlítani egy gázkamrára.
Ellenben kurva jól megy.

Most megpróbáljuk kideríteni hogy mi lehet ennek az oka, és majd akkor beszámolok róla.

Csűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!!

Kalti · http://kalti.blog.hu 2009.01.03. 13:50:37

Karcsi!

Szeretnék arról az autóról pár képet, meg egy rövid irományt, és az előző kommenteddel kiegészítve készül belőle egy aranyos kis poszt.

Árpi!

Rád ugyanez vonatkozik, attól eltekintve, hogy a Te kommented posztolás szempontjából nem értékelhető. De kell akép és az iromány az autóról.

Bánáti 2009.01.03. 22:57:48

tudom a szandi hozzászolása már régen volt,(aza suburban-os)
de télleg nem nézik mi az auto neve. vegyünk egy egyszerű példát ott van ez a swift nevű...(mi is?? na mindegy vmi. erre még ugyse jött rá senki.)
tehát EZT hogy lehettet igy nevezni???!!! pfff... vicc az egész

(árpi várom a nivós visszaszolásodat, habár sztem egy hét lesz mire ki találsz vmit:D)

Karcsi akinek a nick-neve már foglalt(nyád) 2009.01.04. 12:43:10

Oké KAlti majd kitalálok valamit de szerintem csak tavasszal amikor lesznek jó képek, és telerakjuk fasza cuccokkal az autót.
Meg amikor végre kitudom majd úgy igazán próbáni, akkor lesz vélemény meg élmény meg minden.


Jó volt a ki összeröffenés:-)

Karcsi akinek a nick-neve már foglalt(nyád) 2009.01.04. 12:45:48

Bánáti te büdös zöldségesmercibevalóvagy, egy láda salátamellé. Az való neked.

Karcsi akinek a nick-neve már foglalt(nyád) 2009.01.04. 12:49:11

Ja Bánáti a SWIFT=gyorsaság érted!!!!!!!!
Ezt jelenti és ha úgy nézed akkor ez egy igazi városi cirkáló. Régi idők smart-ja. Kicsi keveset eszik, mégis akár a család is belefér.

Najó a gyorsaság nem jellemző nem swiftnek kellett volna elnevezni hanem smallcompact-nak. JA ez jó:-)))))
süti beállítások módosítása