Itt is én vagyok:

IndaFotó - Kalti képei

Mi mondtuk:

2009.03.16. 19:11 Kalti

Kicsinyes

Címkék: mercedes benz kicsinyes amg zsugori c63amg merc

Megint egy Merci, de tényleg tök véletlen, hogy így alakult. Benyúltam a fiókba, hogy előszedjek valami olvasni valót a fürdés idejére és egy 2008 augusztusi Autó Magazin akadt a kezembe - nem tudom honnan került oda, sose vettünk ilyen újságot. Lényeg a lényeg, van benne egy C 63 AMG teszt, ami nagyjából semmit nem ér. Ha elolvassuk a 7 képaláírást, tulajdonképpen az egész tesztet elolvastuk, annyira információ szegény. De nem e miatt kezdtem neki a posztnak.

13 675 000 magyar forint. Ennyiért kapjuk meg a 457 lóerős, fapados rakétát. A cikk végén kivonatolva szerepelnek a főbb felszereltségi tételek, ezt a listát idézném:

Az alapfelszereltség főbb elemei: szelektív lengéscsillapító, fékasszisztens, automatikus fényszórókapcsolás, adaptív féklámpák és fékrendszer, AMG dupla rozsdamentes kipufogócső, hétfokozatú automatikus váltó, tempomat, központi zár, blokkolásgátló, ESP, guminyomás figyelő, fűthető elektromos állítású külső tükrök, ISOFIX gyerekülés rögzítési pontok.

Aha, az ABS említésre méltó tétel 2008-ban? 2005 óta a legfapadosabb Suzukikban is van ABS és légszák, az Altoban is. Dupla rozsdamentes kipufogóvég?! Hűűhaa. Isofix rögzítési pontok? Nem mondóóód?! Központi zár? Tééényleg? Azt hittem egyenként kell becsukni az ajtókat. Azt a mindenit, tekerhető kormány meg utcára néző ablak nincs benne? Baszki, ez hihetetlen. Mint amikor a 10 évvel ezelőtti, fapados autók árlistáját nézegetem, abban vannak ilyen evidens dolgok felsorolva, csak azért, hogy látványos és hosszú legyen a lista. De még csak most jön a második felvonás.

A tesztautó főbb extrái (20 565 600 Ft): fekete nappa bőr, AMG lábszőnyegek, ködfényszóró, parkolás segítő rendszer, memóriacsomag, osztottan dönthető hátsó üléstámla, esőérzékelős ablaktörlő, elektromos üveg tolótető, elektromos roló a hátsó szélvédőnél, navigációs rendszer részleges lefedettséggel, riasztó, automata klímaberendezés, kanyarfényszóró, könnyűfém keréktárcsa, ülésfűtés.

Hát, ennyi. Na már most. A fentebbi listában valószínűleg a szerkesztő/cikk író pongyolasága is benne van, nekem kicsit sántítanak dolgok. Lemezfelnivel egy AMG Merci? Nem az alufelni ott a lényeg, hanem, hogy 19 collos - csak ez kimaradt.
Ami kiverte a biztosítékot, az a ködfényszóró volt. MI VAN?! 14 millióért még rendeljek ködfényszórót? Anyád! Fizessek külön 70 ezer forintot a hátsó ülések dönthetőségéért? ANYÁD! Automata klíma 14 millióért nem fér bele? 3,5 milláért van a Swiftben. Esőérzékelős ablaktörlő? A franciák imádják már a második felszereltségi szintekbe belerakni - szintén 3,5 milliós autókba.

Csak ezekért nem veszek. Fügét a Mercedesnek, pedig vettem volna kettőt is, ha nem bosszantanak fel a kicsinyességgel. Édes a bosszú. Megyek inkább egy kört a Swifttel.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalti.blog.hu/api/trackback/id/tr561006013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása