Itt is én vagyok:

IndaFotó - Kalti képei

Mi mondtuk:

2009.06.22. 22:00 Kalti

Szürke napok romantikája

Címkék: vélemény eső romantika gyalogos

Esőben vezetni általában mindenki utál, kevés perverz van, aki határozottan szeret. Nálam hangulat függő, ma például megláttam benne a szépséget.

Ülsz a puha ülésben, gyorsan falod a kilométereket, száraz vagy, valami ócska zene szól a rádióban, mégis ki tudnál menni így a világból. Nem is olyan ismeretlen helyzet, igaz? Van ebben valami meghitt. Tőled pár centire szakad az eső, fúj a szél, de az a drága szélvédő szerencsére előtted van, egy csepp víz nem ér. A felverődő víz hangosan búg a kerékjáratok és a padlólemez felől, monotonon kattog az ablaktörlő reléje... Ugye, nem is rossz ez? Ilyenkor az ember nem rohan - nem csak azért mert, mert tudja, hogy csúszósabb az út, nem csak azért, mert nem lát rendesen. Vezetne bárki országokon át, csak ne kelljen kiszállni az autóból. Az esőben vezetésnek igenis megvan a maga romantikája. Csak rá kell hangolódni.

Ha már itt tartunk: nem vagyok mániákus gyalogos átengedő, de esőben azért kicsit humánusabb vagyok velük. Én bent ülök a természettől megóvó autóban, ráérek; az a szerencsétlen gyalogos hadd menjen át előttem, valószínűleg rohadtul nincs kedve a szakadó esőben ácsorogni. Az meg, hogy nem fröcsköljük le őket, szerintem nem kérdés.

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kalti.blog.hu/api/trackback/id/tr741201591

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: sneaker movie 2018.11.15. 15:47:28

Guminő, gumipasi, szexállat - Gumibaby

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bánáti 2009.06.22. 22:20:22

kalti van benne egy kis ELLENTMONDÁS(utálom a paradoxon szót mertegyszar) mert ha megy a rádio nem tom milyen relé az amit nem nyom el. egyébként nem minden esetben maradsz szárazon mert pl. a sharan beengedi a vizet:D (ma pl. apám 11kor itthon volt mert nem tudott dolgozni csak zuhanyozni(a kocsiban). (holnap megy ablakoshoz.)

Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2009.06.23. 13:19:08

amúgy igen az esőben lévő vezetésnek van egy filingje, bánáti a sharan meg szar, milyen autó az ami 5 évesen beengedi a vizet???? Az én autóm 13 évesen nem enged egy csepp vizet sem.

Kalti · http://kalti.blog.hu 2009.06.23. 18:34:52

A paradoxon szó igenis jó.

Tételezzük fel, hogy halkan szól a rádió, akkor már az autók nagy százalékában hallható a relé. (prémium márkák nyilván kizárva)

A Sharan nem olyan szar, a Ford 2 hónaposan ázott be:D Fordítva volt ugye a tömítés, mint tudjuk. Hehe. FORDítva. Ezt a szar poén azt hiszem már akkor is elkövettem:D

Azzal nem is lenne gáz, ha csak beázna a Sharan, de az, hogy ömlik a víz...Na az már gáz:D Legalább nem kell kárpittisztításra vinni:D

Karcsi akinek a nick-neve már foglalt(nyád) 2009.06.24. 11:07:21

Szerintem Bánáti fúrjatok egy nagy lukat a kocsi aljára és akkor "ami befolyik az rögtön kifolyik" ja ez bírájsz.:-)))))))))))))))))))))

Esőben egyébként nem olyan jó országutazni a város pedig kifelyezetten undórító olyan időben. Ha esik akkor irány a Tököli reptér, vagy az Euroring aztán lehet csapatni.
Annak van ahngulata, szakad az eső az ablaktörlő maxon, ég a lámpa de ez is csak pszikailag segít, 130-al mész az egysávos betonúton és zúzol át a pocsolyákon, érzed az aquaplanningot, aztán fék, állóra, keresztbecsúszva, valahogy mégis áthámozod a gépet a lassítón aztán megint padló, és megint 100....120....140, az autó ezen a dombon egyébként is elkönnyül, de nembaj a víz miatt szinte tuti hogy leesel az útról, de ezt is megfogod újabb lassító ez simaügy majd pdló és hosszúivűkanyar következik, ez a legrosszabb mert még benne kell lefékezned hogy a betonkocka sarkánál be tudj kanyaroni, ennek eredménye végig keresztbe......Megvan valahogy befűzöd a kisautót, aki a pályaszéén áll az már magáratekerte az esernyőt, hátha jó bukócsönek ha elsodrod, de kap még egy kis haladékot......Most jön a kedvenced, kifordulni a gurulóra....Ezt eg gyors és agresszív kormányzással megoldod, had érkezz kilincsel előre.Még 300 egyenes aztán megállsz , kiszállsz, ránézel az autóra, és még a teteje is tiszta mocsok......De nem baj....Jó buli volt

Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2009.06.25. 17:25:04

Karcsinak abszolut igaza van!!!!! Dijjazom
süti beállítások módosítása