Itt is én vagyok:

IndaFotó - Kalti képei

Mi mondtuk:

2007.12.12. 22:20 Kalti

Hófehérke koporsója

Címkék: volvo p1800


 

Volvo P1800 Coupé, ES Wagon

 

 

Egy újabb gyönyörű segg. Kezdjen mindenki 15 másodperc kép bámulással, majd a jobb kezét csúsztassa a nadrágjába, és ne akarja senki felübírálni az ösztönöket.



Volvo 1800 ES wagon. A jelenlegi C30, az azt megelőző 480 elődje, az autógyártás történelmének fontos mérföldköve. Ehhez hasonló autókat csak az Aston Martin engedhetett meg magának. Erre a svédek fogták magukat, és 1957-ben neki álltak gyártani ezt a csodát. Pontsoabban a Jensen gyáraiban gyártották, mivel a Karmann elutasította őket, ugyanis a VW hirtelen egy jóval kamatozóbb megbízást tudott felmutatni. Több német cég is, így az NSU illetve a Hanomag is érdeklődött a gyártás iránt, azonbana Volvo elzárkózott ezen ajánlatoktól, féltvén a gyártási minőséget.

Nehezen tudok döntést hozni, hogy melyik szebb. A Coupé, vagy az ES Wagon. A coupé letisztult, könnyed és elegáns vonalaival, míg a Wagon a merész üveg farral csavarja el az ember fejét. Gyönyörű. Ez az autó arra van hogy az ember krúzoljon vele. Leengedett ablakokkal, ablakon kitett könyökkel a sétálóutcában gurulni, a stílusos ház elé hihetetlen nyugalommal begurulni. Vagy éppen szerpentineken tépni vele. MÁr amennyire a 100-130 lóerő megengedi. De kit érdekel? Ez az autó nem anyers erőről szól. Ez a stílusról. Ez maga a stílus. Azt hiszem, az előre tervezett 3 autóm mellé helyet kéne szorítani ennek is. Mindkettőnek.
(katt a nagyobb képért)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalti.blog.hu/api/trackback/id/tr27262177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása