Itt is én vagyok:

IndaFotó - Kalti képei

Mi mondtuk:

2008.12.24. 18:13 Kalti

Karácsonyi menetrend + helyzetjelentés

Címkék: program karácsony ajándék halászlé mákos guba mákos guba

Helyzetjelentés II. 

Várakozunk. Ne kérdezzétek mire, nem tudom. Fa kész, kaja kész, öcsém és én fürödtünk,rendbe tettük magunkat. Na jó, nekem még hátravan egy hajszárítás. Anyu mondta, hogy rakjuk be az ajándékokat a fa alá. Szóval... Na ezt elfeljtettem. 

(...)

Beraktam mindent. Mármint a fa alá. Ha anyuék végeznek a tisztálkodással, neki rontunk a halászlének. Nyamm. Tudom, hogy örülni fogtok, leírom a 24-i menetrendünket. Mindenhol más, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek a mi verziónkat. 

Reggel felkelünk, gyorsan szaladunk a  boltba 3 napi hidegélelemért (konkrétan kenyérért), aztán reggeli, és anyuék nekiállnak főzni. Itt kezdődnek általában a gondok, ugyanis ilyenkor minden idóta feladatot igyekeznek nekünk kiosztani a házban. Díszeket lehozni a padlásról, fenyőtalpat elővadászni, rendet rakni szobánkban és a létező összes baromság. Ehhez nekünk persze öcsémmel nincs kedvünk, szóval húzzuk a szánkat, apuéknál felmegy a pumpa és innentől kezdve mindenki ideges, ami aztán az egész napra jellemző lesz. Anyu persze még utoljára takarít egyet a lakásban (mit hisz, Jézuska tiszaságmániás?), zúg mindenkinek a fülébe a porszívóval. Aztán közös fadíszítés, bár ez alkalomfüggő, van, hogy nincs ott mindenki, mint például ma. Aztán ha kész a kaja, mindenki elmegy szépen fürdeni, hajat mosni, satöbbisatöbbi. Utána jön a nagy hűűű meg haaa, mert leülünk végre enni. Apropó, az ebéd nálunk mindig mákos guba ilyenkor. Nem tudom miért, nem mintha ellenemre lenne. Szóval leülünk enni, a halászlé fix, a második fogás változó, idén rántotthal. Ez úgy 7 óra körül szokott megtörténni. Aztán apu mindig elsüti a "na, akkor mehetünk aludni" című poént, amit mindig megvétózunk és berombolunk a fához. Nagy ajándékozás meg csókolózás, örül mindenki. Aztán az állatok is megkapják az ajándékokat, a kutyák (idén sajnos már csak kutya) bejöhet megnézni a fát, aztán kimegy. Idén sajnos új programmal bővült a napunk, sötétedéskor kimegyünk szegény kutyusunk, Döme sírjához. Szóval, nálunk ilyen a karácsony, egy kis csillagszóró, aztán megyünk szépen aludni. A kaja meg ez a legjobb rész benne. Komolyan. Ezek őszinték és ösztönösek. Ez hiányzik már a karácsonyból.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalti.blog.hu/api/trackback/id/tr70840235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása